Een veel gebruikte toepassing van NLP is het effectief coachen van collega’s, medewerkers en cliënten. De volgende vragen worden ons regelmatig gesteld:

 • Hoe kun je energie vrijmaken bij de ander en hem/haar begeleiden naar betere resultaten?
 • Hoe stel je je op als coach?
 • Uitstekende NLP technieken geleerd: en welke techniek pas je nu wanneer toe?
 • Moet ik zelf eerst helemaal vrij zijn van mijn eigen ‘bagage’ voordat ik coach kan zijn?

De workshop NLP Business Coaching geeft u concrete handvatten voor effectief coachen in de praktijk.

Business coaching

Data 2-daagse workshop

 • 17 en 18 mei 2018 in Epe
 • 11 en 12 februari 2019 in Epe

Wat is de inhoud?

U krijgt een introductie van de basisprincipes van effectief coachen. Bovendien frissen we de modellen en technieken die al bekend zijn vanuit de NLP (Business) Practitioner op. Door deze te plaatsen in een coachingscontext ontwikkelt u de vaardigheden en bijbehorende mindset om gemakkelijker en effectiever te coachen – de ander staat centraal en maakt een beweging.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Hoe ga je om met je eigen ’bagage’?
 • Herkennen en doorbreken van belemmerende patronen
 • Effectief gebruik maken van alle beschikbare hulpbronnen van de ander
 • Vrijmaken van energie bij de ander en creëren van nieuwe keuzemogelijkheden
 • Openen van ruimte voor betere resultaten

Voor wie?

Deze workshop staat open voor NLP Practitioners (of mensen met een aantoonbaar vergelijkbaar niveau). De workshop is bestemd voor managers, P&O-ers, adviseurs, trainers en coaches in profit en non-profit organisaties, die hun persoonlijke effectiviteit in coaching verder willen ontwikkelen.

Investering

€ 600,- inclusief koffie, thee, reader en deelnamecertificaat, exclusief verblijfskosten (overnachting/maaltijden) en BTW.

Onze trainers

Marco Werre

Partner

Karlijn Vrolijk

NLP trainer

Tijdens de NLP coachopleiding coachen we de ander om het contact met eigen vermogens te verbeteren. Dit lukt mij als NLP coach natuurlijk alleen, als ik zelf als coach contact heb met mijn eigen vermogens. In de coachopleiding heb je 2 dagen tijd om hier continu in te oefenen. Doordat iedereen de NLP Practitioner al heeft afgerond, bevind je je in een groep van zo’n 18 ervaren mensen die allemaal op hun eigen manier coachen.

In de practitioner en in de coachopleiding ervoer ik dat coachen vanzelf gaat als ik helemaal op mijzelf vertrouw. In feite zeg ik tegen mijzelf, “we vinden de weg, hoe die weg ook loopt, (en jij hebt de antwoorden)”. “Ja, klinkt lekker makkelijk!” hoor ik u denken, “maar hoe doe je dat dan?” NLP biedt mogelijkheden voor het benutten van onbewust weten, door gebruik te maken van zowel een naar binnen gerichte als een naar buiten gerichte staat van bewustzijn. Daarnaast dragen de vooronderstellingen van NLP sterk bij, bijvoorbeeld door de ander te zien als een mens met veel vermogens. Het effect is dat iedereen heel goed eigen antwoorden en oplossingen blijkt te hebben.

Iedereen kon meermalen oefenen met coachen en het in de praktijk brengen van rapport, vermogende toestand, ankeren, tijdlijn en experimenteren met methodes die ondergebracht kunnen worden in het verenigd veld. En natuurlijk, zoals altijd in Epe, was het weer zo mooi dat er veel in het bos en op de hei is gecoacht. Een van mijn mooie momenten was een oefening waarin Simone mij coachte. We liepen door het bos en ik bracht mijn vraag in en het bleek een stevige coachvraag. Al wandelend waren we een aardig eind van huis geraakt en al puzzelend hadden we geen idee meer van tijd. We maakten gebruik van metaforen op de paden en mijn vraagstuk, waar ik al meer dan een jaar rondjes in draaide, loste op en werd een kans, waarin de stappen helder benoemd waren en mijn oplossingen concreet. De metafoor die ik later in mijn hoofd hoorde, was een tekst van Loesje: “Ga je mee verdwalen, ik weet de weg” en ik hoorde er “niet” achter. In de coachopleiding is het heel leuk om gecoacht te worden, de weg niet te weten, maar wel te vinden, omdat een ander je helpt om contact te maken met (onbewust) weten. Bewust wist ik de weg niet, onbewust wel.

De essentie van coachen is voor mij de ander de weg helpen vinden naar eigen weten, naar eigen antwoorden. De NLP coach-opleiding draagt voor mij in hoge mate bij aan het waarmaken van deze essentie. Ik voel me hierdoor de coach die ik altijd al graag wilde zijn. De NLP modules die ik in de toekomst nog ga volgen, bouwen daar steeds verder aan. Karin Gelukkig is het nooit af.

Karin Eckenhuijsen Smit

Al ruim 15 jaar is hij HR-directeur bij verschillende multinationals. Een man die autoriteit uitstraalt en gewend is mensen richting te geven en doelen te realiseren. Hij wil coaching om een doorbraak te forceren op een thema dat hij al zijn hele leven met zich meedraagt:

“Wat mij vooral belemmert in mijn leven en carrière is het gevoel dat ik regelmatig heb, dat is dat ik eigenlijk niet echt goed genoeg ben. Vooral in directiebijeenkomsten raak ik regelmatig volledig uit mijn kracht, bij voorbeeld als ik een presentatie geef en de algemeen directeur doordringend naar mij kijkt. Ik ga sneller en hoger praten, mijn bewustzijn vernauwt zich, de indruk die ik geef is er een van een junior-medewerker. Afschuwelijk!”.

In de doorbraakcoaching werken als coach en gecoachte op de diepere niveaus van overtuigingen en identiteit. Welke oude patronen belemmeren je om volledig al je capaciteiten te benutten? We werkten met deze directeur gedurende 4 langere sessies van 2 a 3 uur. Met verschillende methoden (uit NLP, systemisch werken en TA) kwamen we tot de essentie en de directeur kon een een grote stap in zijn effectiviteit maken, door de oude patronen in zichzelf te doorbreken. Het bewijs was direct en duidelijk.

“De afgelopen directiebijeenkomsten en individuele gesprekken met de directeur waren heel goed! Zelfs bij presentaties bleef ik volledig in mijn kracht. Het gevoel is: ruimte om te ademen en bewegen. Ik bewaar nu ook in deze, voorheen lastige, situaties al mijn senioriteit. Dit gaat een enorm verschil maken!”.
Doorbraakcoaching met NLP
HR directeur bij verschillende multinationals

Bekijk onze andere NLP trainingen

 • NLP Business Practitioner

  Meer werken vanuit kracht en inspiratie, de eigen valkuilen beter vermijden en uw doelen met anderen effectiever realiseren: met deze opleiding maakt u een fundamentele ontwikkelstap.

 • NLP Business Teamcoaching

  In deze workshop passen we NLP toe om in een team inspiratie, samenwerking en resultaat te bereiken. Essentieel voor elke professional, teamcoach of manager die ziet dat er meer mogelijk is met teams.

 • NLP Business Master Practitioner

  Door deze opleiding verwerft u meesterschap in het sturen van uzelf en uw omgeving. U leert mensen met excellente kwaliteiten zelf te modelleren en dit in uw dagelijkse praktijk te integreren.

 • Kennismaken met NLP?

  In de kennismakingsworkshop of via een persoonlijk intakegesprek krijg je een voorproefje van wat Business NLP voor jou kan betekenen: een ervaring van de praktische toepassing van NLP in de werkcontext en informatie over de opzet van de Business Practitioner opleiding en hoe deze aansluit bij je specifieke wensen en behoeftes.

 • Natuurlandschap

  NLP Refresh

  Eén dag ter verfrissing van je Business NLP ervaring. De mogelijkheid om je mede-NLP deelnemers te ontmoeten en een dag lang bezig te zijn met Business NLP. DBR deelt tijdens deze ervaringen onze nieuwste NLP inzichten. Tevens verfrissen we de technieken en ervaringen uit de training zodat je met hernieuwde inspiratie en inzicht in je eigen praktijk kunt gebruiken.

 • NLP Business Coaching

  De workshop NLP Business Coaching geeft je concrete handvatten voor effectief coachen in de praktijk. Deze workshop staat open voor NLP Practitioners of mensen met een aantoonbaar vergelijkbaar niveau.

 • Persoon maakt sprong

  NLP Business Advanced Master

  Heb je de Master gevolgd en wil jij je impact vergroten? Met de Advanced Master ga je aan de slag met het creëren van verandering in jezelf, teams en organisaties.

 • NLP Incompany

  Voor teams, afdelingen of organisaties verzorgen wij maatwerk Business NLP trainingen en workshops op het gebied van inspiratie en focus, persoonlijke effectiviteit en communicatieve kracht.