Door deze opleiding verwerft u meesterschap in het sturen van uzelf en uw omgeving. U leert mensen met excellente kwaliteiten zelf te modelleren en dit in uw dagelijkse praktijk te integreren.

Herkent u zich in een of meer van deze situaties?

 • U heeft al veel gewerkt aan uw eigen ontwikkeling.
 • U wilt authentieker en meer geïnspireerd zijn.
 • U ervaart soms persoonlijke belemmeringen.
 • U wilt uw vermogen anderen te beïnvloeden en inspireren vergroten.
 • U wilt een fundamentele stap zetten in uw leiderschap en coaching.

Door deze opleiding verwerft u meesterschap in uw persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap.

NLP Business Master Practitioner

Training najaar 2019

De eerstvolgende NLP Business Master Practitioner start in het najaar 2019 in Epe.

Blok 1  –  wordt gepland
Blok 2  –  wordt gepland
Blok 3  –  wordt gepland
Blok 4  –  wordt gepland
Blok 5  –  wordt gepland
Blok 6  –  wordt gepland
Blok 7  –  wordt gepland

Vereiste voor deelname
 • NLP Practitioner certificaat

Meesterschap in emotionele intelligentie

Persoonlijke kracht - Inspiratie en authenticiteit

 • Bewustzijn van uw missie en kernwaarden
 • Doorbreken van uw (onbewuste) belemmeringen
 • Werken vanuit uw vitale energie en kracht

Meesterschap in communicatie

 • Contact en verbinding met drijfveren van mensen
 • Weerstand van anderen verminderen
 • Invloed en effectieve presentatievaardigheden

Leiderschap en teamwerk

 • Creëren van visie en beweging in de praktijk
 • Coachen van een team naar een hoger niveau
 • Verbinding, synergie en excellente resultaten

Programma

U verdiept uw inzicht in waarden, metaprogramma’s en patronen van uzelf en anderen. Vanuit contact met uw missie en kernwaarden bepaalt u uw master-ontwikkeldoel. Begrip van drijfveren geeft u meer mogelijkheden voor creëren van motivatie en actie bij uzelf en anderen.

U leert de identiteitspatronen herkennen die u (onbewust) belemmeren in het realiseren van uw doelen en vaak gepaard gaan met ongewenste emoties. Doorbreken van deze belemmerende patronen, bijvoorbeeld met re-imprinting, geeft u – vaak onvermoede – nieuwe ruimte, energie en kansen.

Modelleren van excellentie is de basis en het hart van NLP. In dit blok leert u om gewenste kwaliteiten te modelleren en deze in uzelf te integreren. De kernvraag is: “Wat maakt dat een ander zeer succesvol is?”. U leert bewust en onbewust te observeren met speciale sensitiviteit. De vaardigheden opgedaan in de Practitioner wordt hierbij toegepast en verdiept.

Gasttrainer: iemand met een excellente kwaliteit

Effectieve leiders, professionals en coaches beschikken over communicatieve kracht en vermogen om te inspireren. U versterkt uw vaardigheid om mensen mee te voeren in een bepaalde richting, non-verbaal en met taal. We modelleren de communicatie van goede communicatoren en benutten hypnotische Milton-taalpatronen. De inzet van trance (gefocuste aandacht) geeft u een versnelling in het behalen van uw ontwikkeldoelen en omgaan met weerstand.

Met de Disney-strategy vergroot u uw vermogen een creatieve visie te ontwerpen en om te zetten in actie. U maakt een sprong in uw vermogen aansprekend en overtuigend te presenteren met Satir-presenteerstijlen, het 4Mat-systeem en metaforen. Een nieuwe dimensie in het omvormen van belemmeringen van anderen verkrijgt u met gevorderd herkaderen. Het Graves waardenmodel stelt u in staat een effectief groeipad uit te zetten voor uw team en organisatie.

In een goed team worden ieders talenten optimaal benut en bijzondere resultaten geboekt door een goede teamdynamiek. U leert NLP toepassen bij het effectief coachen van een team naar samenwerking, synergie en resultaat. Bijvoorbeeld: Hoe kunt u energie vrijmaken bij een team? Welke NLP-methode past u wanneer toe in de praktijk? Hoe stelt u zich op om het team naar een volgende fase te begeleiden en resultaten te verbeteren?

Voor dit blok ontvangt u het DBR NLP Business Teamcoaching Certificaat.

Meer over Business Teamcoaching

Dit blok is gericht op certificering en integratie van vermogens uit eerdere blokken. U toont de integratie van uw modellering en brengt de essentie over op anderen: echt meesterschap is overdraagbaar. Een meester in de Russische krijgskunst leert u uw lichaam en geest met bijzonder effect in te zetten.

Gasttrainer: Arend Dubbelboer (1 dagdeel)

Kosten van deze training

 • € 4.150,- voor de NLP Business Master Practitioner

Bedragen exclusief BTW en arrangement, inclusief cursusmateriaal.

Arrangement:

(locatie, lunch, diner, koffie)
 • € 120,- per blok excl. logies

 • € 200,- per blok incl. logies

Rode draad

Master ontwikkeldoel & modellering

U start met een persoonlijk master-ontwikkeldoel dat de essentie raakt en een groot verschil zal maken in uw leven en werk. De modellering van een (op dit terrein) excellent rolmodel levert een grote bijdrage aan het realiseren van uw ontwikkeldoel.

Vorm

Trainingsblokken, intervisie en coaching

Deze leergang bestaat uit zeven blokken van twee dagen (5 dagdelen). Tussen de blokken vinden intervisiebijeenkomsten plaats. Eén persoonlijk coachingsgesprek is onderdeel van deze opleiding; aanvullende coaching is mogelijk.

Waarom deze training bij DBR?

Bewezen ervaring en succes

De Boer & Ritsema van Eck verzorgt sinds 1981 opleidingstrajecten en traint al ruim 20 jaar NLP. Onze trainers hebben daarnaast een brede ervaring als managementtrainer en organisatieadviseur.

Diepgang, humor en plezier

In onze opleidingen blijkt dat diepgang en tot de essentie komen heel goed samen kunnen gaan met een ontspannen en plezierige sfeer met contact, humor en dynamiek. De grote afwisseling in werkvormen ondersteunt hierbij.

Doelgroep Business – leren van elkaar

Managers, professionals, adviseurs en coaches in profit en non-profit, die hun persoonlijke effectiviteit en communicatie willen ontwikkelen om beter te presteren op hun werk. Door het hoge niveau van de deelnemers leert u veel van elkaar.

Gericht op toepassing in de praktijk

In de training wordt uw persoonlijke ontwikkeling primair geplaatst in de werkcontext. Dit betekent dat u op de eigen praktijk afgestemde toepassingsmogelijkheden krijgt.

Hoge waardering van deelnemers

Onze deelnemers getuigen van de kwaliteit en effect van de opleiding. Enkele referenties vindt u hieronder, en op LinkedIn bij de profielen van de kerntrainers.

Internationale certificering

Als u de Master met goed gevolg doorloopt, ontvangt u het internationaal erkende certificaat voor NLP Master Practitioner van de INLPTAInternational NLP Trainers Association. Met dit certificaat kunt u deelnemen aan een erkende, (inter)nationale opleiding tot NLP trainer. Als u ook blok 7 (Teamcoaching) volgt krijgt u aanvullend het NV NLP certificaat.

Persoonlijke begeleiding – kleine groepen en coaching

De groepsomvang is beperkt tot maximaal 18 deelnemers. Verder wordt persoonlijke coaching aangeboden om uw ontwikkeldoelen optimaal te realiseren.

Onze trainers

Marco Werre

Partner

Karlijn Vrolijk

NLP trainer

Ervaringen van NLP Business Master Practitioner cursisten

Mijn werk is het leveren van industry best-practices aan Europese financiële instellingen als een hefboom voor verbetering. Ik beschouw ook de NLP Business Master als een industry best-practice. Deze intensieve training bracht mij als leider op een hoger niveau. And it’s fun!

Guy Mertens
Business Unit Manager BAI, Mechelen

Deze training is de meest waardevolle die ik in mijn leven ontvangen heb.

Manager KPMG Advisory

De NLP Master van DBR heeft mij op persoonlijk èn professioneel gebied weer in contact gebracht met wat ik echt wil. Daarnaast heb ik de technieken aangeleerd om mijn doelen op beide gebieden te verwezenlijken.

Birgitte van Lier
HR-manager IKEA

De DBR trainers brengen de bijzondere NLP-kennis op een inspirerende wijze over. Deze training is de meest waardevolle die ik tot op heden ontvangen heb. Ik zal dit de rest van mijn leven herinneren en gebruiken. Als je de kans krijgt, raad ik je zeker aan de Master te volgen!

Wim Kouwenhoven
Manager Business Performance Services, KPMG Advisory

Voor mij maakt de NLP Master opleiding de cirkel rond. Waarden, overtuigingen, motivatie, technieken en taal: de Master brengt verdieping en samenhang in de toepassing van NLP. Ik kan er nu echt mee spelen in mijn dagelijks werk en daarbuiten!

Wilma Hartsuiker
Programmamanager gemeente Almere

“Ik vraag tegenwoordig wel vaker aan mensen naar hun succesverhaal. Probeer dan goed te luisteren, het me echt voor te stellen en het vervolgens toe te passen bij mezelf. Kan ook heel eenvoudig zijn. Zo sprak ik laatst een barista van een bekend koffiehuis over hoe je echt lekkere cappuccino maakt. Prachtig hoe hij als vakman daarover kon vertellen, ik rook de koffie bijna! Heb zeker 3 handelingen voor een goede cappuccino uit zijn verhaal mee naar huis genomen!”

Marjolein Huls
NLP Business Master en eigenaar van CommPassie

Bekijk onze andere NLP trainingen

 • NLP Business Practitioner

  Meer werken vanuit kracht en inspiratie, de eigen valkuilen beter vermijden en uw doelen met anderen effectiever realiseren: met deze opleiding maakt u een fundamentele ontwikkelstap.

 • NLP Business Teamcoaching

  In deze workshop passen we NLP toe om in een team inspiratie, samenwerking en resultaat te bereiken. Essentieel voor elke professional, teamcoach of manager die ziet dat er meer mogelijk is met teams.

 • NLP Business Master Practitioner

  Door deze opleiding verwerft u meesterschap in het sturen van uzelf en uw omgeving. U leert mensen met excellente kwaliteiten zelf te modelleren en dit in uw dagelijkse praktijk te integreren.

 • Kennismaken met NLP?

  In de kennismakingsworkshop of via een persoonlijk intakegesprek krijg je een voorproefje van wat Business NLP voor jou kan betekenen: een ervaring van de praktische toepassing van NLP in de werkcontext en informatie over de opzet van de Business Practitioner opleiding en hoe deze aansluit bij je specifieke wensen en behoeftes.

 • Natuurlandschap

  NLP Refresh

  Eén dag ter verfrissing van je Business NLP ervaring. De mogelijkheid om je mede-NLP deelnemers te ontmoeten en een dag lang bezig te zijn met Business NLP. DBR deelt tijdens deze ervaringen onze nieuwste NLP inzichten. Tevens verfrissen we de technieken en ervaringen uit de training zodat je met hernieuwde inspiratie en inzicht in je eigen praktijk kunt gebruiken.

 • NLP Business Coaching

  De workshop NLP Business Coaching geeft je concrete handvatten voor effectief coachen in de praktijk. Deze workshop staat open voor NLP Practitioners of mensen met een aantoonbaar vergelijkbaar niveau.

 • Persoon maakt sprong

  NLP Business Advanced Master

  Heb je de Master gevolgd en wil jij je impact vergroten? Met de Advanced Master ga je aan de slag met het creëren van verandering in jezelf, teams en organisaties.

 • NLP Incompany

  Voor teams, afdelingen of organisaties verzorgen wij maatwerk Business NLP trainingen en workshops op het gebied van inspiratie en focus, persoonlijke effectiviteit en communicatieve kracht.