NLP Business Practitioner

Als manager of professional bent u expert in uw vakgebied. En om succes te hebben is meer nodig. Uw persoonlijke effectiviteit en communicatieve kracht zijn minstens even belangrijk als inhoudelijke expertise.

Meer werken vanuit kracht en inspiratie, de eigen valkuilen beter vermijden en uw doelen met anderen effectiever realiseren: met deze opleiding maakt u een fundamentele ontwikkelstap.

NLP Business Practitioner Training

Training Voorjaar 2019

De eerstvolgende NLP Business Practitioner start 24 en 25 juni 2019 in Epe.

Sturen met emotionele intelligentie

Inspiratie en focus

 • Formuleren van haalbare persoonlijke doelen
 • Verbreden van uw perspectief
 • Werken vanuit uw vitale energie

Persoonlijke effectiviteit

 • Gevoelens gebruiken als sturingsinformatie
 • Meester zijn over uw emoties
 • Belemmerende overtuigingen doorbreken

Communicatieve kracht

 • Anderen effectief beïnvloeden
 • Snel goed contact maken met anderen
 • De kwaliteit van uw communicatie vergroten
 • Weerstand van anderen verminderen

Kortom: meer mogelijkheden voor uzelf realiseren in uw zakelijke én uw privé-leven.

Programma-onderdelen

U maakt zich basisaannames eigen die nodig zijn om effectiever te kunnen zijn. U versterkt uw vermogen om persoonlijke doelen te formuleren, contact te maken en u te verplaatsen in de drijfveren van anderen. Als gevolg kunt u beter relaties opbouwen en het gedrag van anderen effectiever beïnvloeden.

U leert om gevoelens bij anderen en uzelf te herkennen en gebruiken als sturingsinformatie. Van de oppervlakte naar de dieptestructuur van de ervaring, als uitgangspunt voor verandering. U ontwikkelt vaardigheden om op comfortabele wijze meester te zijn over uw eigen emoties; daardoor heeft u al uw capaciteiten op het juiste moment volledig tot uw beschikking.

“Het is gemakkelijk om boos te zijn. Maar op het juiste moment, tegen de juiste persoon, in de juiste mate, voor het juiste doel en op de juiste manier je woede tonen, dat is niet gemakkelijk” – Aristoteles

U ontwikkelt uw vermogen om op afstand te kijken naar de effectiviteit van uw eigen handelen. U leert waarden en overtuigingen te herkennen. Hierdoor worden uw eigen sterke en zwakke punten inzichtelijk, maar ook die van anderen. Op die manier kunt u uw gedrag en de effecten daarvan effectiever sturen.

Gasttrainer: Paul Hilhorst (2 dagdelen)

Ieder van ons is op een bepaalde manier ‘geprogrammeerd’. U leert uw eigen strategieën en metaprogramma’s kennen. Deze bepalen uw kaart van de werkelijkheid. Inzicht in de eigen strategieën en metaprogramma’s vergroot uw emotionele zelfsturing. Het leren herkennen hiervan bij anderen geeft u de mogelijkheid hen effectief te beïnvloeden met uw communicatie.

Hoe beleving van heden, verleden en toekomst uw huidige situatie beïnvloedt en hoe u daarop kunt sturen. Via de tijdlijn versterkt u het vermogen uw doelen te bereiken in het heden op basis van de hulpbronnen waarover u vanuit uw verleden beschikt. Innerlijke inconsistenties lost u op met behulp van onderhandelen tussen delen. Uw omgeving merkt dat u met meer vitaliteit, congruentie en kracht opereert.

U leert NLP toepassen bij het effectief coachen van medewerkers en cliënten. Bijvoorbeeld:

 • Hoe kunt u energie vrijmaken bij een ander?
 • Hoe kunt u hem/haar begeleiden naar betere resultaten?
 • Welke NLP-methode past u wanneer toe?

Voor dit blok ontvangt u het HNLP Coaching Certificaat.

Meer over Business Coaching

Dit blok is gericht op certificering en integratie van vaardigheden en overtuigingen uit eerdere blokken. Er tussendoor verweven we nieuwe informatie die aanvullend werkt op het reeds geleerde. Een meesterverteller vertelt het basisverhaal onder alle verhalen.

Gasttrainers: Willem de Ridder en Clary Kriek (1 dagdeel)

Kosten van deze training

 • € 4.150,- voor de NLP Business Practitioner

Bedragen exclusief BTW en arrangement, inclusief cursusmateriaal.

Arrangement:

(locatie, lunch, diner, koffie)
 • € 120,- per blok excl. logies

 • € 200,- per blok incl. logies

Training voorjaar 2019

De NLP Business Practitioner in het voorjaar vinden plaats te Epe. De blokken zijn op de volgende data:

Blok 1  –  24 en 25 juni 2019
Blok 2  –  09 en 10 september 2019
Blok 3  –  07 en 08 oktober 2019
Blok 4  –  11 en 12 november 2019
Blok 5  –  09 en 10 december 2019
Blok 6  –  13 en 14 januari 2020
Blok 7  –  10 en 11 februari 2020

Kennismakingsworkshop

Wil je weten wat Business NLP voor jou kan betekenen? In de kennismakingsworkshop ervaar je de praktische toepassing van NLP in de werkcontext. En je krijgt meer informatie over de opzet van de Business Practitioner opleiding en hoe deze aansluit bij je specifieke wensen en behoeftes.

Liever een andere datum?

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een van de Business NLP trainers via 010 – 440 08 55.

Waarom deze training bij DBR?

Bewezen ervaring en succes

De Boer & Ritsema van Eck verzorgt sinds 1981 opleidingstrajecten en traint al ruim 20 jaar NLP. Onze trainers hebben daarnaast een brede ervaring als managementtrainer en organisatieadviseur.

Diepgang, humor en plezier

In onze opleidingen blijkt dat diepgang en tot de essentie komen heel goed samen kunnen gaan met een ontspannen en plezierige sfeer met contact, humor en dynamiek. De grote afwisseling in werkvormen ondersteunt hierbij.

Doelgroep Business – leren van elkaar

Managers, professionals, adviseurs en coaches in profit en non-profit, die hun persoonlijke effectiviteit en communicatie willen ontwikkelen om beter te presteren op hun werk. Door het hoge niveau van de deelnemers leert u veel van elkaar.

Gericht op toepassing in de praktijk

In de training wordt uw persoonlijke ontwikkeling primair geplaatst in de werkcontext. Dit betekent dat u op de eigen praktijk afgestemde toepassingsmogelijkheden krijgt.

Hoge waardering van deelnemers

Onze deelnemers getuigen van de kwaliteit en effect van de opleiding. Enkele referenties vindt u hieronder, en op LinkedIn bij de profielen van de kerntrainers.

Internationale certificering

Na het met goed gevolg doorlopen van dit opleidingsprogramma verkrijgt u het internationaal erkende certificaat voor NLP Practitioner van de INLPTAInternational NLP Trainers Association. Als u ook blok 7 (Coaching) volgt krijgt u aanvullend het NV NLP certificaat.

Persoonlijke begeleiding – kleine groepen en coaching

De groepsomvang is beperkt tot maximaal 18 deelnemers. Verder wordt persoonlijke coaching aangeboden om uw ontwikkeldoelen optimaal te realiseren.

Onze trainers

Marco Werre

Partner

Karlijn Vrolijk

NLP trainer

Ervaringen van NLP Business Practitioner cursisten

NLP heeft me geleerd waarom ik verschil van de ander en hoe ik daarmee om kan gaan. Hierdoor kan ik een goede balans vinden in mijn eigen belang en dat van de ander. De inzichten die ik heb gekregen door NLP helpen me ook bij het richting geven aan de Interne Communicatie in ons bedrijf.

Communicatiemanager verzekeringsbedrijf

Ik vond deze cursus echt een schot in de roos voor mij in deze fase van mijn loopbaan.

Sectorhoofd Waterschap

Goede open sfeer in de groep met respect voor elkaar. Er is veel persoonlijke aandacht voor de deelnemers (ook buiten de training).

Consultant

De NLP opleiding is extreem effectief, zowel zakelijk als privé. Je leert wat jezelf en anderen beweegt. Meer impact, doorbreken van je valkuilen of anderen makkelijker motiveren: wat de stap ook is die je wilt zetten, NLP helpt je die te verwezenlijken!

Nicole Mathijssen
Senior Controller Post NL

Ik begon wat sceptisch, had een negatieve associatie bij het begrip NLP. Door mijn persoonlijke ervaringen in coaching toch aan deze opleiding begonnen. Inmiddels raad ik het vele mensen om mij heen aan. Goede balans tussen theorie en praktijk, tussen gecoacht worden en coachen, tussen hard werken en pret maken. De trainers zijn uitstekend op elkaar ingespeeld, wat het zeer plezierig maakt deel te mogen nemen.

HR manager telecombedrijf

Zeer positief, leerzaam, inzicht biedend, op prettige wijze aan de slag met jezelf en met anderen.

Organisatieadviseur

De opleiding NLP Business Practioner van DBR wordt op een integere en zorgvuldige wijze gegeven. Zij biedt de gelegenheid om in deze hectische wereld even stil te staan en inzicht te krijgen in wat jezelf en anderen beweegt. Deze ervaring en de aangereikte technieken zijn een verrijking voor zowel het persoonlijke als het zakelijke leven!

Afdelingsmanager gemeente Tilburg

Ik kan nu beter samenwerken en de goede keuzes maken vanuit mijn gevoel.

Manager ING

Bekijk onze andere NLP trainingen

 • NLP Business Practitioner

  Meer werken vanuit kracht en inspiratie, de eigen valkuilen beter vermijden en uw doelen met anderen effectiever realiseren: met deze opleiding maakt u een fundamentele ontwikkelstap.

 • NLP Business Teamcoaching

  In deze workshop passen we NLP toe om in een team inspiratie, samenwerking en resultaat te bereiken. Essentieel voor elke professional, teamcoach of manager die ziet dat er meer mogelijk is met teams.

 • NLP Business Master Practitioner

  Door deze opleiding verwerft u meesterschap in het sturen van uzelf en uw omgeving. U leert mensen met excellente kwaliteiten zelf te modelleren en dit in uw dagelijkse praktijk te integreren.

 • Kennismaken met NLP?

  In de kennismakingsworkshop of via een persoonlijk intakegesprek krijg je een voorproefje van wat Business NLP voor jou kan betekenen: een ervaring van de praktische toepassing van NLP in de werkcontext en informatie over de opzet van de Business Practitioner opleiding en hoe deze aansluit bij je specifieke wensen en behoeftes.

 • Natuurlandschap

  NLP Refresh

  Eén dag ter verfrissing van je Business NLP ervaring. De mogelijkheid om je mede-NLP deelnemers te ontmoeten en een dag lang bezig te zijn met Business NLP. DBR deelt tijdens deze ervaringen onze nieuwste NLP inzichten. Tevens verfrissen we de technieken en ervaringen uit de training zodat je met hernieuwde inspiratie en inzicht in je eigen praktijk kunt gebruiken.

 • NLP Business Coaching

  De workshop NLP Business Coaching geeft je concrete handvatten voor effectief coachen in de praktijk. Deze workshop staat open voor NLP Practitioners of mensen met een aantoonbaar vergelijkbaar niveau.

 • Persoon maakt sprong

  NLP Business Advanced Master

  Heb je de Master gevolgd en wil jij je impact vergroten? Met de Advanced Master ga je aan de slag met het creëren van verandering in jezelf, teams en organisaties.

 • NLP Incompany

  Voor teams, afdelingen of organisaties verzorgen wij maatwerk Business NLP trainingen en workshops op het gebied van inspiratie en focus, persoonlijke effectiviteit en communicatieve kracht.