In deze workshop passen we NLP toe om in een team inspiratie, samenwerking en resultaat te bereiken. Essentieel voor elke professional, teamcoach of manager die ziet dat er meer mogelijk is met teams.

Business Teamcoaching

Data 2-daagse workshop

 • Wordt gepland in Epe

Wat is de inhoud?

Introductie van de principes van effectieve teamcoaching: het NLP model van teamcoaching. Opfrissen van de modellen en technieken die al bekend zijn vanuit de NLP Practitioner. Door deze te plaatsen in de context van teamcoaching ontwikkel je de vaardigheden en bijbehorende mindset om een team effectief te coachen:

 • Hoe geef je richting en stuur je op een goed teamproces dat bruist en inspireert;
 • Herkennen en doorbreken van belemmerende patronen;
 • Gebruik maken van alle beschikbare hulpbronnen van het team;
 • Helpen ontwikkelen van een team naar een volgende teamfase;
 • Vrijmaken van energie bij de teamleden en creëren van nieuwe keuzemogelijkheden;
 • Waarmaken van betere resultaten.

De nadruk in deze opleiding ligt op oefenen en praktisch toepassen van vaardigheden.

Voor wie?

Deze cursus staat open voor NLP Practitioners, zodat het startniveau hoog is. De cursus is bestemd voor managers, professionals en coaches in profit en non-profit organisaties, die hun persoonlijke effectiviteit in teamcoaching verder willen ontwikkelen. De cursus is vooral aanbevolen voor Master NLP-ers die ook de NLP Business Coaching hebben gecompleteerd.

Investering

€ 600,- inclusief koffie, thee, reader en deelnamecertificaat, exclusief verblijfskosten (overnachting/maaltijden) en BTW.

Onze trainers

Marco Werre

Partner

Karlijn Vrolijk

NLP trainer

De training Teamcoaching werd door Marco en Geert gestart als een Ferrari. Anders dan in de NLP Business Practitioner werden we direct in startpositie – ‘pole position’ – gezet. Dat was even schrikken.

Als organisatieadviseur werk ik regelmatig met diverse teams, veelal zijn dit projectteams. Voor mijn verdere professionalisering wilde ik me verdiepen in het ‘hoe’ en ‘wat’ van teamcoaching. De module Business Teamcoaching met NLP van DBR was voor mij beste training om dit te bewerkstelligen. Mijn keuze voor DBR, mede door eerdere goede ervaringen, was dan ook snel gemaakt.

In twee opeenvolgende dagen ben ik samen met mijn medecursisten intensief aan de slag geweest met als resultaat dat ik meer inzicht heb gekregen in de dynamiek van verschillende teams, verschillende manieren geleerd heb om aan te sluiten bij een team, hoe ik ruimte kan creëren voor een interventie, hoe ik een verandering kan bewerkstelligen en deze beter kan bestendigen. De aangereikte instrumenten lagen in de verschillende NLP technieken zoals rapport maken, kaderen, hulpbronnen inzetten en ankeren, maar ook in praktische tips.

Later ontdekte ik dat de start een interventiemethode is om een team te prikkelen, emotioneel te confronteren – kortom de dynamiek te vergroten. En dat is Marco en Geert goed gelukt. Met alle ruimte en veiligheid om de geleerde theorie toe te passen in de leerpraktijk zijn de twee dagen letterlijk en figuurlijk voorbij gevlogen. Mijn eigen hoogtepunt was tijdens een rollenspel. Hierin werd ik bewust van mijn eigen patroon: hoe meer werk ik zelf doe, hoe meer anderen achterover gaan leunen. Het is zo logisch maar daarom ook een blinde vlek die ik alleen kon achterhalen met behulp van de feedback van de medecursisten. Inmiddels weet ik hoe ik dit patroon moet doorbreken en pas het met veel succes toe in mijn werk: ik leun op gepaste momenten achterover. En die ligstoel bevalt me prima, ik haal meer uit een projectteam.

Business teamcoaching met NLP
Banu Him, Senior organisatieadviseur bij KplusV organisatieadvies

Bekijk onze andere NLP trainingen

 • NLP Business Practitioner

  Meer werken vanuit kracht en inspiratie, de eigen valkuilen beter vermijden en uw doelen met anderen effectiever realiseren: met deze opleiding maakt u een fundamentele ontwikkelstap.

 • NLP Business Teamcoaching

  In deze workshop passen we NLP toe om in een team inspiratie, samenwerking en resultaat te bereiken. Essentieel voor elke professional, teamcoach of manager die ziet dat er meer mogelijk is met teams.

 • NLP Business Master Practitioner

  Door deze opleiding verwerft u meesterschap in het sturen van uzelf en uw omgeving. U leert mensen met excellente kwaliteiten zelf te modelleren en dit in uw dagelijkse praktijk te integreren.

 • Kennismaken met NLP?

  In de kennismakingsworkshop of via een persoonlijk intakegesprek krijg je een voorproefje van wat Business NLP voor jou kan betekenen: een ervaring van de praktische toepassing van NLP in de werkcontext en informatie over de opzet van de Business Practitioner opleiding en hoe deze aansluit bij je specifieke wensen en behoeftes.

 • Natuurlandschap

  NLP Refresh

  Eén dag ter verfrissing van je Business NLP ervaring. De mogelijkheid om je mede-NLP deelnemers te ontmoeten en een dag lang bezig te zijn met Business NLP. DBR deelt tijdens deze ervaringen onze nieuwste NLP inzichten. Tevens verfrissen we de technieken en ervaringen uit de training zodat je met hernieuwde inspiratie en inzicht in je eigen praktijk kunt gebruiken.

 • NLP Business Coaching

  De workshop NLP Business Coaching geeft je concrete handvatten voor effectief coachen in de praktijk. Deze workshop staat open voor NLP Practitioners of mensen met een aantoonbaar vergelijkbaar niveau.

 • Persoon maakt sprong

  NLP Business Advanced Master

  Heb je de Master gevolgd en wil jij je impact vergroten? Met de Advanced Master ga je aan de slag met het creëren van verandering in jezelf, teams en organisaties.

 • NLP Incompany

  Voor teams, afdelingen of organisaties verzorgen wij maatwerk Business NLP trainingen en workshops op het gebied van inspiratie en focus, persoonlijke effectiviteit en communicatieve kracht.