In welke van deze situaties herkent u zich?

 • U wilt uw inspiratie en focus, persoonlijke effectiviteit en communicatie versterken
 • U kent uw valkuilen en desondanks trapt u er nog steeds in
 • U wilt vaker opereren vanuit uw eigen kracht en doelen beter realiseren

“Het is gemakkelijk om boos te zijn. Maar op het juiste moment, tegen de juiste persoon, in de juiste mate, voor het juiste doel en op de juiste manier je woede tonen, dat is niet gemakkelijk.” – Aristoteles

Model voor competentieontwikkeling

Startdata trainingen

Vergroot uw persoonlijke effectiviteit

Door NLP verwerft u inzicht en vaardigheden om een fundamentele ontwikkelstap te maken. De persoonlijke effectiviteit en communicatieve vaardigheden van professionals zijn van grote invloed op hun succes, de werksfeer en de resultaten van de organisatie.

In de Business NLP trainingen leert u essentiele vaardigheden uit alle kwadranten van het DBR model voor competentieontwikkeling.

 • Mijn doel is om me voor iedereen een gelijkwaardige gesprekspartner te voelen. En beter kunnen omgaan met hiërarchie, bijvoorbeeld als ik iets presenteer in het MT.

 • Ik hanteer vaak één dominante stijl om te communiceren. Ik zou hierin graag meer flexibiliteit krijgen om anderen mee te krijgen.

 • Mijn doelgerichtheid goed kunnen inzetten om mensen te overtuigen in plaats van ze te overdonderen.

 • Verbinding leggen met mensen in mijn afdeling die wat verder van mij afstaan.

 • In mijn rol als leidinggevende meer coachend leidinggeven, meer sturen op proces dan op inhoud.

 • Ik wil kwetsbaar durven zijn en verbinding maken in plaats van me afsluiten, een geintje maken, het doodslaan of uit de weg gaan.

 • Minder snel van mijn stuk raken, bijvoorbeeld bij presentaties of als ik een onverwachte vraag krijg.

 • Ik heb het idee dat ik nog niet het maximale uit mezelf haal en dat wil ik wel!

 • Bewust worden van mijn eigen overtuigingen, patronen en handelen.

 • Een volgende carrièrestap maken.

 • Minder beïnvloed worden door wat ik denk dat anderen van mijn werk vinden.

 • Het ontwikkelen van confrontatiekracht, feller worden, meer gevaarlijke kantjes krijgen.

Wat levert NLP u op?Spreken in verschillende talen

Neuro Linguïstisch Programmeren is een communicatiemodel vanuit de psychologie, dat is gebaseerd op het ‘modelleren’ van mensen die succesvol zijn in het communiceren. Dit betreft vooral mensen met een hoge emotionele en sociale intelligentie. NLP is een houding en een methode, die bekend is om de vele verandertechnieken en modellen, die u in staat stellen om snel nieuwe vaardigheden en gedrag te ontwikkelen en de eigen leerdoelen te realiseren. Ook wanneer u steeds tegen dezelfde barrières in uw persoonlijke ontwikkeling aanloopt of een bepaalde groep mensen niet bereikt met uw communicatiestijl, lost u deze problemen met NLP technieken op.

Business NLP is de succesvolle vertaling van De Boer & Ritsema van Eck van de kracht van de NLP methoden en technieken naar de praktijk van profit en not for profit sectoren. Niet alleen de eenvoudig toepasbare technieken, ook de meer therapeutische technieken hebben wij toegankelijk gemaakt om dagelijks toe te passen in het werk, bij onderhandelingen, overleg, vergaderingen en meer.

Waarom Business NLP bij DBR?

De NLP Business opleidingen van DBR onderscheiden zich van algemene NLP opleidingen op 3 punten:


 1. De ontwikkeling van de deelnemer heeft een focus op de business context.

 2. De modellen en technieken waar NLP bekend om staat, worden vertaald naar de eigen werkomgeving.

 3. De deelnemers aan de opleiding zijn allen professionals en/of leidinggevenden. De feedback van de trainers en de intervisie met collega deelnemers zijn gericht op de toepassing binnen uw werk.

Wanneer u een training wilt die u krachtige handvatten geeft door internationaal toegepaste modellen en technieken, die niet zweverig is en direct toepasbaar in de business context, dan is Business NLP wellicht iets voor u.

NLP Communicatiemodel

Onze visie

Voorwaarden voor competentieontwikkeling

Om competenties effectief en betekenisvol te ontwikkelen, schenken wij in onze opleidingsprogramma’s vooral aandacht aan de volgende aspecten:

Gedragsflexibiliteit

Flexibiliteit in gedrag is essentieel om uw persoonlijke effectiviteit écht te vergroten. Hoe flexibeler uw gedrag, hoe groter de kans dat het aansluit bij de ander en dat u uw doel behaalt.

Verbinding met de praktijk

Persoonlijke ontwikkeling en het aanleren van vaardigheden wordt pas effectief als u deze in uw organisatie direct kunt toepassen. Wij ondersteunen u met praktijkcases en vertaling naar uw praktijk.

Logische niveaus van individu en organisatie

Logische niveaus: van gedrag naar identiteit

Goede vaardigheden en gedrag zijn belangrijk, maar vooral ook de diepere niveaus van waarden, overtuigingen en missie bepalen de effectiviteit van een individu en het team. Daadwerkelijke ontwikkeling vindt eigenlijk pas plaats wanneer ontwikkelde vaardigheden en gedrag op één lijn liggen met uw missie, identiteit, waarden, overtuigingen en kennis. In onze trainingen werken we samen aan de verbinding van nieuwe vaardigheden met uw diepere waarden en overtuigingen.

“No problem can be solved from the same level of consciousness that created it.” – Albert Einstein

Bekijk onze Business NLP trainingen

 • NLP Business Practitioner

  Meer werken vanuit kracht en inspiratie, de eigen valkuilen beter vermijden en uw doelen met anderen effectiever realiseren: met deze opleiding maakt u een fundamentele ontwikkelstap.

 • NLP Business Teamcoaching

  In deze workshop passen we NLP toe om in een team inspiratie, samenwerking en resultaat te bereiken. Essentieel voor elke professional, teamcoach of manager die ziet dat er meer mogelijk is met teams.

 • NLP Business Master Practitioner

  Door deze opleiding verwerft u meesterschap in het sturen van uzelf en uw omgeving. U leert mensen met excellente kwaliteiten zelf te modelleren en dit in uw dagelijkse praktijk te integreren.

 • Kennismaken met NLP?

  In de kennismakingsworkshop of via een persoonlijk intakegesprek krijg je een voorproefje van wat Business NLP voor jou kan betekenen: een ervaring van de praktische toepassing van NLP in de werkcontext en informatie over de opzet van de Business Practitioner opleiding en hoe deze aansluit bij je specifieke wensen en behoeftes.

 • Natuurlandschap

  NLP Refresh

  Eén dag ter verfrissing van je Business NLP ervaring. De mogelijkheid om je mede-NLP deelnemers te ontmoeten en een dag lang bezig te zijn met Business NLP. DBR deelt tijdens deze ervaringen onze nieuwste NLP inzichten. Tevens verfrissen we de technieken en ervaringen uit de training zodat je met hernieuwde inspiratie en inzicht in je eigen praktijk kunt gebruiken.

 • NLP Business Coaching

  De workshop NLP Business Coaching geeft je concrete handvatten voor effectief coachen in de praktijk. Deze workshop staat open voor NLP Practitioners of mensen met een aantoonbaar vergelijkbaar niveau.

 • Persoon maakt sprong

  NLP Business Advanced Master

  Heb je de Master gevolgd en wil jij je impact vergroten? Met de Advanced Master ga je aan de slag met het creëren van verandering in jezelf, teams en organisaties.

 • NLP Incompany

  Voor teams, afdelingen of organisaties verzorgen wij maatwerk Business NLP trainingen en workshops op het gebied van inspiratie en focus, persoonlijke effectiviteit en communicatieve kracht.