Balkon en dans

“Voelen? Niet mijn ding”, zei hij. Een lange, slanke man, intelligent en to-the-point. Bedankt me dat ik tijd voor hem kon maken, want hij twijfelt nog of hij de Business NLP opleiding wil doen of niet. We spreken dan over een essentiële vaardigheid van leiders, mooi verwoord in de metafoor van Balkon en Dans in een artikel in Harvard Business Review*.

Een rugzak vol keuzestress

Het inzicht overvalt me. Ik heb mijn rugzak, gevuld met mijn laptop, nog voller geladen met boodschappen; melk, kaas en yoghurt. En terwijl ik op de fiets stap, gooi ik de volle rugzak over één schouder. Met een scheve rug en meer op wilskracht dan op souplesse, begin ik te trappen. Al snel krijg ik pijn in mijn nek en schouder en ik word met de minuut chagrijniger. Dan krijg ik plots een inzicht. Alsof wijze Yoda van StarWars me influistert: “Kies volledig voor de rugzak”.

Alles wat je leert kennen, ben je niet

Ze zit hard te knikken. Een ervaren vrouw, verandermanager bij een grote gemeente. Ze kent het klappen van de zweep. Ik vertel in een training over gevoelens en hoe je soms jezelf in de weg kunt zitten door je geïrriteerd of kwaad te voelen óver een ander gevoel.

De vrijheid om te kiezen

“Onrechtvaardigheid, daar kan ik niet tegen.” Ik coach een directeur met een succesvolle carrière., laten we hem Gert noemen. Hij is projectverantwoordelijk voor een groot miljoenenproject. Hij vertelt: “Tijdens werkbesprekingen vlieg ik soms uit mijn wiek. En dat wil ik niet meer.

Heb jij altijd al geïnspireerd willen blijven door ons?

Op de hoogte zijn van de laatste Business NLP ontwikkelingen? En makkelijk in contact kunnen komen met je mede business-nlp’ers? Word dan lid van de DBR business nlp Facebook groep en/of onze LinkedIn groep.

Waarom een Facebook groep?
Wij willen een platform zijn voor groei. Facebook biedt een laagdrempelige manier voor het delen van inspiratie, hulpvragen, nieuwe inzichten, oude patronen, activerende ankers, prikkelende overtuigingen en al die andere dingen die jou een stap verder brengen.