Een belangrijk onderdeel van de NLP Master Practitioner is het modelleren van iemand die over een excellente capaciteit beschikt, die je zelf ook wilt verkrijgen. Tientallen DBR Master Practitioners hebben hun NLP-vaardigheden laten zien in zo’n modellering, op papier èn door de gemodelleerde capaciteit zelf te tonen. Voorbeelden van publieke personen die zij modelleerden zijn:

  • Obama (authenticiteit en in kracht blijven)
  • Robert ten Brink (rust, plezier en zelfvertrouwen)
  • Paolo Coelho (loslaten en het leven leven)

Daarnaast kiezen veel Masters ervoor iemand met een bijzondere kwaliteit uit hun eigen omgeving te modelleren. Ter inspiratie een aantal mooie modelleringen.

Modelleringen van Master Practitioners

“Ik vraag tegenwoordig wel vaker aan mensen naar hun succesverhaal. Probeer dan goed te luisteren, het me echt voor te stellen en het vervolgens toe te passen bij mezelf. Kan ook heel eenvoudig zijn. Zo sprak ik laatst een barista van een bekend koffiehuis over hoe je echt lekkere cappuccino maakt. Prachtig hoe hij als vakman daarover kon vertellen, ik rook de koffie bijna! Heb zeker 3 handelingen voor een goede cappuccino uit zijn verhaal mee naar huis genomen!”

Marjolein Huls
NLP Business Master en eigenaar van CommPassie

Van goed naar goud

Van goed naar goud

Master Business NLP’er Richard Kuijper wil met zijn team topresultaten bereiken. Wie beter te modelleren dan voormalig hockeycoach en olympisch gouden medaillewinnaar Marc Lammers? Ze zijn beide in hetzelfde jaar geboren, opgegroeid in Den Bosch, en hebben dezelfde middelbare school bezocht. Wat komt Richard nog meer te weten? Over innovatie en ‘in het probleem gaan zitten’.

Zacht en kracht

In deze modellering gaat het onder andere om het aannemen van een zakelijke houding en toch jezelf blijven. En om ondernemerschap, waardoor je meer zichtbaar krijgt wat er nodig is om een volgende stap te durven te zetten.

Zonder twijfel

In deze modellering gaat het om:

  • leren jezelf te waarderen,
  • vertrouwen op jezelf,
  • vasthouden aan je missie en doelen stellen en je daarbij niet laten afleiden door omstandigheden of omgeving.

Wat is het verschil wat het verschil maakt?

Geert Kamps interviewt Renate Groenewold, wereldkampioen Allround en 3000m, tweevoudig Olympisch zilveren medaillewinnares en nu oprichter van een eigen dames schaatsploeg. Marjolein Huls geeft als deelnemer van de NLP Master Practitioner haar indrukken van de modellering van Renate Groenewold tijdens deze opleiding.

Een team tot grootse prestaties brengen

Dit modelleringsverslag gaat over het modelleren van Guus Hiddink, die in staat is gebleken om teams tot grootse prestaties te brengen.

Eigenaarschap bevorderen

In deze modellering gaat het om het vermogen om te inspireren, motiveren en hierdoor eigenaarschap te bevorderen.

Dingen gewoon doen

Over dingen gewoon doen, met zelfvertrouwen, zonder twijfel.